Monday, February 06, 2017

Ημέρα καλής συμπεριφοράς! 6/2/2017

Σήμερα  στο σχολείο μας, η ημέρα ονομάστηκε "Ημέρα Καλής Συμπεριφοράς". Κατά τη διάρκεια της μέρας έγιναν δράσεις μέσα στις τάξεις και συζητήθηκαν θέματα συμπεριφοράς μαθητών και καλές πρακτικές διαχείρισης θυμού και σύναψης διαπροσωπικών σχέσεων.

Στο Β2 από την προηγούμενη εβδομάδα προετοιμάσαμε το έδαφος και με αφορμή το Ανθολόγιο διαβάσαμε το βιβλίο Δώσε την αγάπη της Αγγελικής Βαρελλά. Η γιορτή της Φιλίας την οποία οργανώνει η τάξη ενός διαπολιτισμικού σχολείο μας έδωσε την ιδέα να οργανώσουμε τη γιορτή της ευγένειας και της καλής συμπεριφοράς.


"Δώσε την αγάπη όπως δίνεις ένα μήλο, έτσι απλά!" ήταν το σύνθημα της γιορτής της φιλίας.
 Φτιάξαμε και εμείς τα δικά μας μήλα.


Σήμερα διαβάσαμε τα βιβλία "Συμπεριφέρομαι σωστά;" της Εύας Καραντίνου και  "Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε" της συγγραφέας Μαρτίν Αγκάσι.
Μετά από συζήτηση οι ομάδες ήταν έτοιμες να παρουσιάσουν τις σκέψεις τους. 



 


 














Μια ευχάριστη έκπληξη ήταν τα νόστιμα μπισκότα που έφτιαξε η συμμαθήτριά μας με τη μαμά της για όλη την τάξη! Για τη γιορτή της ευγένειας! 
"Δώσε την αγάπη όπως δίνεις ένα μπισκότο, έτσι απλά!" αυτό ήταν το δικό μας σύνθημα για αυτήν τη ξεχωριστή μέρα!
Και βέβαια με τα τόσα ωραία πράγματα που συζητήθηκαν στην τάξη το δέντρο μας δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχο, άνθισε νωρίτερα και γέμισε με μήλα και πράσινα φυλλαράκια!